Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Apotheek in het getto

Barratt, Amanda

Prijs: € 24,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Hoop en humaniteit tussen de muren van het getto.

Krakau, 1940.
In 'De apotheek in het getto' van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden.

De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie.

Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt....

Amanda Barratt schreef eerder Dietrich, mijn liefste en De witte roos.

"Amanda Barratt is een meesterverteller. Ze laat drama voor zichzelf spreken en doet dat met kunde, gratie, en waardigheid"- citaat van auteur Jocelyn Green

Productspecificaties
EAN : 9789029736107
Auteur(s) : Barratt, Amanda
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Februari 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 448
Afmetingen : 215 x 140 x 32 mm
Gewicht : 488 gram
Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Apotheek in het getto
Recensie door: Esther

Deze Christy award winnaar is niet voor niets de winnaar. Amanda Barratt heeft met "De apotheek in het getto" wat mij betreft zichzelf overtroffen.Deze roman komt heel dichtbij, waardoor je je afvraagt: wat zou ik doen als een oorlog offers vraagt? Dit boek is geen feel-good-roman; de rauwe randjes van het leven worden niet geschuwd.Twee vrouwen -de één Joods, de ander niet- worden afwisselend aan het woord gelaten. De één moet in het getto wonen, de ander kiest om in het getto te werken. De één wordt naar een concentratiekamp gedeporteerd, de ander vervolgt haar leven in "vrijheid", maar met een schuldgevoel dat ze meer had kunnen doen voor haar medemens. Toch is liefde wat beiden op de been houdt en elkaar uiteindelijk weer doet ontmoeten.