Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De typiste[e-boek e-boek]

Lody van de Kamp

De typiste
Dit is een ePub ePub e-boek
Prijs: € 9,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
Let op: dit is een ePub ePub e-boek
Bestel je voor het eerst een digitaal product? Lees dan eerst de informatie over het bestellen, downloaden en gebruiken van digitale producten!
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Rabbijn Lody van de Kamp (1948) schrijft in zijn nieuwe boek 'De typiste' over de Joodse Lien de Vries, waarin het leven van gewone mensen in oorlogstijd beschreven erg dichtbij gebracht wordt. Lien is weduwe en moeder van twee kinderen. In een tijd van oorlog vindt ze een baan als typiste bij de Joodse Raad in Amsterdam. In haar werk voor het Joodsche Weekblad wordt ze dagelijks geconfronteerd met de maatregelen van de Duitse bezetter. Zij moet de berichten uittypen waarin de maatregelen bekendgemaakt worden aan de Joden.
Vanaf haar eerste werkdag slaat de twijfel toe. Kan ze voor de vijand blijven werken om haar kinderen te onderhouden en hun veiligheid te garanderen, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat?

Bestel dit mooie oorlogsverhaal nu bij Het Boekpunt. We sturen het graag naar u op of leggen het apart tot u het af komt halen.

Over de auteur

Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij spreekbeurten over Isra l en het Jodendom.

Productspecificaties
EAN : 9789029736398
Auteur(s) : Lody van de Kamp
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Februari 2024
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 199
Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De typiste
Recensie door: Esther

Voor wat voor dilemma's kan je komen te staan... In dit boek krijg je mee hoe een typiste van de Joodse Raad, Lien de Vries, de verordeningen van de bezetter beleeft. Door de datum boven de hoofdstukken te zetten zie je goed dat de bevelen van de Duitsers elkaar steeds sneller opvolgen. Heel verschillend hoe ieder, Jood of niet, omgaat met de ontwikkelingen, waarmee de Joden in de Tweede Wereldoorlog te maken krijgen in Amsterdam. De schrijver heeft geprobeerd de complexiteit en impact van deze oorlog voelbaar te maken en dat is hem gelukt.