Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

15 recensies geschreven
pagina 1 van 2
Boek van geheimenissen Cahn, Jonathan
voorraad onbekend
€ 24,95
Boek van geheimenissen
Geschreven door Esther de Pater op 11 mei 2023

Een heel bijzonder dagboek! Waar bij het vertalen in de Bijbel een keuze moest gemaakt worden voor één betekenis van een woord, wordt in dit dagboek die betekenis verdiept en uitgelegd door ook de andere betekenissen erbij te betrekken. Dan krijgt het een diepere dimensie. De Joodse manier van denken is merkbaar, maar Jezus staat centraal.Onderaan de pagina staan de te lezen Bijbelgedeelten uit Oude en Nieuwe Testament, waardoor beide met elkaar verbonden worden. De Bijbelgedeelten krijgen zo (nog) meer diepte.

Wereld tussen jou en mij McGee, Stephenia
voorraad onbekend
€ 24,99
De wereld tussen jou en mij
Geschreven door Els op 17 april 2023

Mooi verhaal, goede beschrijving van de karakters. Het is lastig om het boek weg te leggen. Zal Nora staande kunnen blijven? Kan ze Silas vertrouwen? Zomaar een paar vragen... Maar die pas aan het einde worden beantwoord. Een aanrader!

Keuze Eger, Edith Eva
voorraad onbekend
€ 17,50
De Keuze
Geschreven door anoniem op 14 april 2023

Prachtig boek van een overlevende van Auschwitz. Het vertelt haar hele levensverhaal, inclusief haar belevenis van de oorlog, haar eigen prolemen en haar werk als psycholoog. Ze deelt al haar wijsheden die zij, en anderen, in de meest onmogelijke situaties geleerd hebben. Het is een boek die je echt doet nadenken over je eigen situatie, en kan je blik op het leven veranderen.

voorraad onbekend
€ 12,50
Ik ontsnapte uit Auschwitz
Geschreven door anoniem op 14 april 2023

Dit boek beschrijft een waargebeurd verhaal, maar op een bijna achteloze manier, wat alles wat er gebeurd is nog aangrijpender maakt. Het is een zeer uniek verhaal, wat ook nog eens mooi is opgeschreven. Als je op zoek bent naar een boek over de oorlog, dan is dit zeker een aanrader!

Door de wol geverfd Lunteren, Esther
voorraad onbekend
€ 21,99
Door de wol geverfd
Geschreven door Esther op 13 april 2023

Persoonlijk vind ik vooral de titel/cover niet zo aantrekkelijk, maar nu ik het boek heb gelezen moet ik mijn mening ècht bijstellen.Er zijn 2 verhaallijnen, die beide in hetzelfde huis spelen en waardoor de vrouw uit het verleden invloed heeft op het (hectische) leven van de vrouw in het heden. Zoals op de voorkant staat: 2 vrouwen, 2 eeuwen, 1 uitdaging: kiezen voor het leven.

Hana Mornstajnová, Alena
voorraad onbekend
€ 23,99
Hana
Geschreven door Esther op 13 april 2023

Heel mooi geschreven roman, waarin de dreiging van de naderende oorlog (en de latere wegvoering) haast voelbaar is.Het bijzondere aan dit boek is dat je de hoofdpersoon met haar typische gedrag steeds beter leert kennen en begrijpen, door terug te gaan in de tijd.

Hemel is van blik Bush, Keisha
voorraad onbekend
€ 22,99
Hemel is van blik
Geschreven door Esther op 13 april 2023

Hoewel de omslag anders doet vermoeden is dit een interessant en lezenswaardig boek. Het biedt een kijkje in het leven van talibé's (leerlingen van koranleraar) èn van de cultuur van Senegal, wat voor mij totaal onbekend was.Het verhaal is geschreven vanuit de beleving van een 6-jarige, mishandelde talibé.Hoewel het het verhaal extra sterk maakt, vind ik het jammer dat alleen het islamitische geloof aan de orde komt. Een woordenlijst zou toegevoegde waarde hebben.

Geheim van de hertog Dudley, Lorri
voorraad onbekend
€ 22,99
Geheim van de hertog
Geschreven door Els op 13 april 2023

Boek over liefde. Georgia heeft een muur om zich heen gebouw. Mooi om te lezen hoe mensen om haar heen helpen deze muur neer te halen.Een boek waar berouw en vergeving een grote rol in spelen. Een aanrader!!

Buigen en regenbogen Bouwman, Leonie
voorraad onbekend
€ 17,95
Buigen & regenbogen
Geschreven door Berdine op 13 april 2023

In dit boek wordt duidelijk dat daden uit het verleden zeker nog een grote rol kunnen spelen in het heden. Een boek over liefde, loyaliteit, pijn en vergeving.

Wat niet gezegd werd Green, Amy Lynn
voorraad onbekend
€ 22,95
Wat niet gezegd werd
Geschreven door Esther op 13 april 2023

Heel bijzonder in dit boek is dat het verhaal uit alleen maar brieven bestaat. Toch is de verhaallijn goed vast te houden. Het boek heeft een enthousiaste schrijfstijl.